NEOARCTIC har vundet en Reumert

Lisbeth Jacobiblog0 Comments

NEOARCTIC har vundet en Reumert


Hurra! Holdet bag NEOARCTIC, Hotel Pro Forma, modtog den 10. juni Årets Reumert i kategorien Årets Performance. Hvor er det fantastisk at få så flot en anerkendelse for denne forestilling som vi, i al ydmyghed, er ret stolte over.

Juryens motivation lød: “Hotel Pro Formas aktuelle operaperformance er en visuel overflod af forunderlige og skrøbelige billeder af undergangsskønhed. I ‘NeoArctic’ smelter isbjergene, mens plastikforureningen i oceanerne glider ind på scenen. Her går naturkatastrofer i ét med fantastiske sangstemmer, mens musikkens disharmonier fuldender den uhyggelige dødsfabel.”

Priskategorien er helt ny og favner forestillinger som NEOARCTIC, som ikke kan slås i hartkorn med hverken klassisk teater eller opera.

NEOARCTIC var også nomineret til endnu en pris, Årets Scenedesign. Det særlige ved denne nominering var anerkendelsen af hele det kunstneriske hold bag NEOARCTIC.

Ikke den første pris
Tidligere har Hotel Pro Forma modtaget Årets Reumert i 2012 i kategorien Årets Scenograf for kor-operaen WAR SUM UP med scenografi af Kirsten Dehlholm, Willie Flindt og Jesper Kongshaug. Også her fik vi to nomineringer: Årets Scenograf og Årets Opera.

I 2015 modtog kunstnerisk leder og stifter af Hotel Pro Forma Kirsten Dehlholm tillige den fornemme Reumert Årets Hæderspris. Her lød motivationen blandt andet: “Modtageren af Årets Hæderspris er en suveræn billedmager, en opdagelsesrejsende i tid og rum – på tværs af kunstarterne. Hun giver os nye øjne at se teater med.”

Hotel Pro Forma udfordrer nye territorier
Hotel Pro Forma havde inviteret Programdirektør for Aarhus 2017, Juliana Engberg, med til Reumert-uddelingen. Juliana glædede sig over prisen til Hotel Pro Forma og udtalte efterfølgende:

“Hotel Pro Forma under ledelse af den legendariske Kirsten Dehlholm er blevet synonymt med teater, der krydser grænser for at udforske praksis og øge intensiteten af oplevelsen. Med NeoArctic, som leverer sin sammenblanding af den klassiske stemme, elektronik, dramatiske scener og bevægelser, har Hotel Pro Forma ikke bare fundet nyere territorier at udforske kunstnerisk, de har også skabt et relevant og presserende behov for klage over en verden i økologisk krise.

Aarhus 2017 er stolte af at have støttet tilblivelsen af dette unikke og vigtige værk, og vi glæder os over at Kirsten og Hotel Pro Forma er blevet hædret med en Reumert-pris.”

– Juliana Engberg, Programdirektør, Aarhus 2017


Billedet ovenfor er fra den korte og poetiske takketale, Kirsten Dehlholm holdt, da hun modtog prisen sammen med halvdelen af det kunstneriske hold bag NEOARCTIC.


Se alle Reumert-modtagere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *