Holdet bag NEOARCTIC


Kirsten Dehlholm, instruktør
Kirsten Dehlholm stiftede Hotel Pro Forma i 1985. Med en baggrund i tekstildesign og billedkunst arbejder Kirsten Dehlholm med performance, opera, teater og udstillinger. Hendes arbejde omfatter koncept og instruktion for Hotel Pro Forma såvel som instruktøropgaver for internationale operahuse og teatre. Hun har vundet mange prestigefulde priser, herhjemme blandt andet Årets Reumert Hæderspris i juni 2015 og internationalt The Distinguished Artist Award i maj 2015. The International Society for the Performing Arts (ISPA), som tildelte prisen i New York, udtalte i den forbindelse: ”Kirsten Dehlholm has renewed and expanded the notion of what performing arts can achieve by insisting on a strong sensuous and textural sense of the visual works. She is renowned for artistic contents in new formats of interdisciplinary work. And for the role art should play for the audience, Dehlholm reaches above and beyond.”

Letlands Radiokor
Letlands Radiokor blev oprettet i 1940 og er i dag et af Europas førende professionelle kammerkor. Det enorme repertoire spænder fra tidlig russisk renæssancemusik til komplekse nutidige musikværker. Koret har skabt et nyt paradigme inden for kormusik: Hver sanger er et individ med sin egen stemme-signatur og rolle i en forestilling. Letlands Radiokor rejser verden rundt for at give koncerter i store koncerthuse som Concertgebouw i Amsterdam, Cité de la Musique i Paris og Lincoln Center i New York. Koret har modtaget Letlands Music Grand Prix otte gange. Under ledelse af dirigenterne Sigvards Klava og Kaspars Putnins har det tidligere samarbejdet med Hotel Pro Forma om de anmelderroste operaforestillinger OPERATION : ORFEO og WAR SUM UP.

Kaspars Putnins, dirigent
Kaspars Putnins er en stor fortaler for ny vokalmusik. Han har været kunstnerisk meddirektør og dirigent for Letlands Radiokor siden 1992, og udfordret det til at optræde med mangefacetterede værker, der er karakteriseret af nye musikalske sprog og udtryk. Kaspars Putnins blev desuden udnævnt til kunstnerisk leder og chefdirigent for Estlands Filharmoniske Kammerkor i 2015, og er også en hyppig gæstedirigent hos en række andre kor, herunder The BBC Singers, NDR Kammerchor og Netherlands Chamber Choir. Han har blandt andet modtaget BBC’s Silver Rose Bowl pris og vundet Letlands Music Grand Prix.

Andy Stott, musik
Andy Stott er komponist, og udforsker som musiker og kunstner konstant nye musikalske territorier. Hans lyd er abstrakte collager af flimrende fragmenter af tilstedeværelse, momentan æterisk skønhed og rå by-realisme. Det melodiske og disharmoniske blander sig i Andy Stotts sange, som på én gang er både fortryllende og forførende. De er skabt med feltoptagelser, vokal og analoge instrumenter som materiale. Anmelderne er enige om at anerkende Andy Stotts musik, og det internationale musikmagasin Resident Advisor valgte hans “Faith In Strangers” som årets album i 2014.

Krists Auznieks, musik
Krists Auznieks er komponist. Han har taget en bachelorgrad ved The Royal Conservatory of The Hague og studeret ved The Hague Institute for Sonology, og tager for tiden en kandidatgrad i Composition ved Yale School of Music. Hans værker er blandt andet blevet opført i Beijing National Arts Centre, Shanghai City Theatre og Amsterdam Muziekgebouw, og har også været programsat i Gaudeamus Muziekweek, Ereprijs YCM, Riga A Capella Festival, og New Music New Haven. Korværket “I Exist As I Am” blev udnævnt til “Selected Work” ved The International Rostrum of Composers i Finland og transmitteret på alverdens klassiske kanaler.

Sjón, libretto
Sjón er en højt anerkendt islandsk forfatter og digter. Han vandt Nordisk Råds Litteraturpris for sin roman “Skygge-Baldur”, og romanen “Tusmørkeundere” blev både nomineret til The International IMPAC Dublin Literary Award og The Independent Foreign Fiction Prize. Hans seneste roman ”Månesten. Drengen, der aldrig var til” blev tildelt den islandske litteraturpris i 2013. I sin egenskab af poet, librettist og tekstforfatter har Sjón ofte samarbejdet med Björk og blandt andet skrevet sange til hendes musikalske projekt “Biophilia”. Han er præsident for det islandske PEN Center og tidligere formand for Reykjavik, UNESCO City of Literature. Hans noveller er oversat til 30 sprog.

Jesper Garde Kongshaug, lysdesign
Jesper Garde Kongshaug arbejder med teater, opera, ballet og arkitektur. Han har et stort internationalt arbejdsfelt og har vundet mange priser for sit innovative og eftertænksomme lysdesign. Jesper Garde Kongshaug samarbejder både med de største operahuse og med mere eksperimenterende performancekompagnier. Ud over teaterlys skaber han lyssætning til bygninger og arkitekturprojekter. Han har samarbejdet med Hotel Pro Forma i en årrække, blandt andet om forestillingerne OPERATION : ORFEO, WAR SUM UP og KOSMOS+.

Kristian Hverring, lyddesigner
Kristian Hverring arbejder som lyddesigner, komponist og lydkunstner under navnet Krishve. Han skaber lyd til performances, installationer, teater og film. Kristian Hverring har en MA i Elektronisk Komposition fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og har blandt andet komponeret musik til New York University Laptop Orchestra og Det Kongelige Bibliotek. Han har været tilknyttet Hotel Pro Forma siden 2012.

Wali Mohammed Barrech, kostumedesigner
Wali Mohammed Barrech fremviste sin første kollektion i København i 2013 efter at have fået sin kandidatgrad fra Royal Academy of Fine Arts i Antwerpen i 2012. Wali Mohammed Barrech arbejder med højteknologiske materialer og går som regel meget teknisk til værks. Han skaber blandt andet måder, hvorpå det moderne urbane individ kan iføre sig sikkerheds-beklædning, som normalt bæres under ekstreme forhold. Derved tilfører han hverdagslivet en snært af drama og fare.

Anne Mette Fisker Langkjer, scenograf og instruktørassistent
Anne Mette Fisker Langkjer er uddannet ved Royal College of Art (MA), Rhode Island School of Design (Exch.) og Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (BA).

Adam Ryde Ankarfeldt, videodesigner
Adam Ryde Ankarfeldt har en bachelor i Visuel Kommunikation fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, og har også studeret Integrated Media ved OCAD University, Ontario College of Art and Design.

Magnus Pind Bjerre, videodesigner
Magnus Pind Bjerre har en bachelorgrad i kunsthistorie fra Københavns Universitet og en kandidatgrad fra Parson’s School of Design i New York.