NEOARCTIC

Mennesket har skabt en ny verden

Hotel Pro Formas Reumert-vindende musikforestilling NEOARCTIC handler om det antropocæne – den geologiske tidsalder, vi befinder os midt i, som er karakteriseret ved store menneskeskabte forandringer af jordens klima og økosystem.

Klimaforandringerne viser sig ved Arktis

NEOARCTIC begyndte med en fascination af lyset og skønheden ved Arktis. Det arktiske landskab er imidlertid uløseligt forbundet med den klimakrise, der berører hele kloden. Derfor udviklede forestillingen sig til at handle om det antropocæne.

– Det antropocæne handler om mennesket og naturen og om det menneskelige aftryk på kloden, som jo er ufattelig kraftigt, siger Hotel Pro Formas stifter og kunstneriske leder Kirsten Dehlholm.

Fremtiden er her allerede

– Vi taler ikke kun om climate change, men om alle de menneskelige handlinger, der forandrer jorden. For eksempel olieboring og minedrift. Vi ville gerne løfte temaet ud over det arktiske og isen, der smelter. Derfor kaldte vi forestillingen for NEOARCTIC. For vi er allerede ude i fremtiden. Vi er i en ny verden.

Aktiviteter om den nye menneskeskabte verden
Hvordan udtrykker vi os i konteksten af det antropocæne? Videnskabsfolk taler om jorden som en entitet der ikke har nogen navlestreng: Når vi har opbrugt jordens ressourcer, kommer der ikke flere. Hvordan kan vi som individer se, erkende og forholde os til de komplekse og omfattende forandringer, kloden undergår?

Under Aarhus 2017 vil Hotel Pro Forma engagere og invitere til refleksion omkring de mange aspekter som berører og berøres af klimaforandringerne. I samarbejde med en række eksperter og kunstnere sætter vi fokus på det antropocæne samt mulighederne og udfordringerne i vores nye verden. Det sker med en bred vifte af aktiviteter, der omkranser NEOARCTIC og leverer værktøjer til at udtrykke sig og tale om dette komplekse emne ved at tilbyde forskellige aktiviteter før og efter oplevelsen af NeoArctic.

Aktiviteter i AarhusKøb billet til NEOARCTIC

Fotos af Andreas Sommer

TrailerNEOARCTIC er en dommedagsfortælling, men dommedagen er også smuk. Forestillingen fortæller om den skønhed, der er i verden, som vi skal bevare. Jeg tror, at den skønhed kan give os lyst til at leve og ændre vores måde at leve på, så vi ikke bliver afmægtige. NEOARCTIC åbner også op for nye skønheder, for det, der går under, giver rum til nye muligheder.Kirsten Dehlholm, kunstnerisk leder af Hotel Pro Forma og instruktør af NEOARCTIC

Holdet bag

NEOARCTIC er produceret i et samarbejde mellem Hotel Pro Forma, Letlands Radiokor og Riga Russian Theatre. Et sjældent stærkt kunstnerisk team har skabt forestillingens tekst, musik, lyd, video, lys, scenedesign og kostumer.

Se hele holdet bag NEOARCTIC

Samarbejdspartnere

For at udvikle, planlægge og gennemføre produktionen af opsætningen og de mange aktiviteter omkring NEOARCTIC har Hotel Pro Forma samarbejdet med en række organisationer i og omkring Aarhus. Deres indsats er afgørende for at sikre kvaliteten af de aktiviteter, vi bygger op før, under og efter forestillingen.

Se alle samarbejdspartnere i Aarhus

NEOARCTIC er skabt med tilskud fra


 
 

Tak til

Dunlop, Wahlberg, Supatex, Tempo Bådudstyr, MAC Cosmetics, Chris Ziegler, Anne Fyhn og Birk Marcus Hansen.

Hotel Pro Forma er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.