Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

Stort åbningsforedrag med TV-meteorologen Jesper Theilgaard

9. november 2017 kl. 18:30 - 30. november 2027 kl. 19:30

Jordens klima under forandring

 • Den kendte meteorolog Jesper Theilgaard varmer op til Aarhus-opsætningen af NEOARCTIC med et stort åbningsforedrag før den første forestilling torsdag 9. november i kulturhuset DOKK1, hvor han gør status over klimaforskningen og de store spørgsmål, NEOARCTIC rejser.

  Med risici opstår muligheder
  I sit foredrag fortæller Jesper Theilgaard om den nyeste viden inden for klimaforskningen, og hvilke uafklarede spørgsmål der stadig er. Han skitserer også perspektiverne for fremtidens klima, og hvor det stiller os som mennesker, samfund og civilisation. Vejret – og klimaet – forandrer sig voldsomt i disse år, hvor mange forskellige steder i verden bliver ramt både af kraftigere nedbør og mere ekstrem tørke. Konsekvenserne er enorme, for det går ud over landbruget, vandforsyningen, bygninger, oceanernes liv osv. Derfor er de økonomiske omkostninger også gigantiske. Men hvad er baggrunden, og hvad gør vi? Sammen med de mange risici opstår også mange muligheder.

  Med udgangspunkt i sin store viden om både de meteorologiske forhold og det politiske arbejde, gør Jesper Theilgaard os klogere på de problemer, klimaforandringerne skaber, og det politiske arbejde med at håndtere dem.

 • En erfaren og vidende foredragsholder
  Jesper Theilgaard har i mange år været aktiv formidler af klimaspørgsmålene. Ud over at være en populær TV-meteorolog, er han også en kyndig foredragsholder og en anerkendt forfatter med over 25 bøger om vejret, klimaet og forskellige vejrfænomener bag sig. I 2007 modtog han Gyldendals faglitterære pris med den begrundelse, at hans forfatterskab omfatter en unik kombination af faglighed og kulturstof, som ellers sjældent ses. I 2011 blev han Årets Blæksprutte med baggrund i de store oversvømmelser, der ramte Danmark.

  Jesper Theilgaard deltager løbende i internationale konferencer om klimaproblemet. Umiddelbart efter aftenen i Aarhus skal han deltage på COP23, FNs Climate Change Conferences, som meget aktuelt bliver afviklet i Bonn samtidig med at NEOARCTIC spiller.

  Målgruppe
  Foredraget henvender sig til alle interesserede.

INTET BILLETSALG – MØD BLOT OP PÅ DAGEN

 

Detaljer

Start:
9. november 2017 kl. 18:30
Slut:
30. november 2027 kl. 19:30
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, ,

Sted

DOKK1
Hack Kampmanns Plads 2
Aarhus C, 8000

Arrangør

Hotel Pro Forma
Telefon:
32 54 02 17
E-mail:
mail@hotelproforma.dk
Hjemmeside:
www.hotelproforma.dk