Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

Dystopien og de mange valg

14. november 2017 kl. 13:30 - 28. februar 2031 kl. 17:30

Begivenhed Navigation

Dystopien og de mange valg inden vi ender der

– En debatdag om miljøproblemer på tærsklen til det antropocæne

  • Hotel Pro Forma og Testrup Højskole inviterer til en engagerende og perspektivrig temaeftermiddag om miljøproblemerne og vores rolle i håndteringen af dem. Temadagen lægger op til debat om menneskets rolle og politikkens muligheder i det antropocæne. Dagen tager udgangspunkt i den dystopiske forestilling NeoArctic, og fungerer som et laboratorium, hvor vi undersøger om vi som personer, grupper og samfund, vil være med til at gøre noget ved miljøproblemerne, og i så fald hvad og hvordan vi vil.

    Dagen faciliteres af Peter Vingum (underviser på Testrup) og Rasmus Vincentz (medstifter af Habitats ApS og bæredygtighedskoordinator i Højskolernes forening).

    Der vil være oplæg og indspark i debatten ved Rune Engelbreth Larsen (idéhistoriker, forfatter og naturfotograf og i dag medlem af Etisk Råd og Hovedbestyrelsen i Danmarks Naturfredningsforening) samt ved Peter Bjerregaard (redaktør på magasinet Foresight og underviser i politisk filosofi, samt tilknyttet Grundtvigs Højskole).

    Oplægsholderne præsenterer en fortolkningsmæssig ramme for de etiske valg vi står over for, i et spændingsfelt mellem at alting skal laves om vs. at vi bevarer status quo. Herefter vil vi arbejde med og debattere spørgsmål om hvordan vi forholder os til det antropocæne i overensstemmelse med vores værdier, samfundet og naturgrundlaget. F.eks. om det kan gøres muligt at træffe hurtigere og mere vidtrækkende politiske beslutninger, for effektivt at påvirke klimaforandringer og andre miljøproblemer? I hvor høj grad kan samfund og enkeltindivider økonomisk prioritere at gøre en indsats for at bremse klimaforandringerne? Hvad er vi som personer villige til at ændre i vores dagligdag for at gøre noget ved klima- og miljøproblemerne?

  • Målgruppe
    Foredraget henvender sig til alle interesserede.

 

Detaljer

Start:
14. november 2017 kl. 13:30
Slut:
28. februar 2031 kl. 17:30
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, ,

Sted

Testrup Højskole
Testrupvej 110
Mårslet, 8320

Arrangører

Hotel Pro Forma
Testrup Højskole